Zákaznická podpora:+420 775 691 110

Recept na kakaové linecké těsto

Pokud máte rádi klasické linecké, ale chcete vyzkoušet něco trochu jiného, kakaová varianta je skvělou volbou. Těsto je voňavé, křehké a krásně se kombinuje například s malinovým nebo meruňkovým džemem. Připravit ho zvládnete snadno a rychle – tady je osvědčený recept.

Suroviny:

  • 280 g hladké mouky (nejlepší Lidl nebo Tesco mouka)

  • 200 g másla (za nás nejlepší Jihočeské máslo)

  • 100 g moučkového cukru (přesát)

  • 20 g kakaa

  • 2 žloutky

Postup:

  1. Zpracování těsta
    Žloutky rozmačkejte s máslem (v pokojové teplotě nechat tak 10 minut). Přidejte mouku, moučkový cukr a kakao. Vše rychle zapracujte dohromady – ideálně rukama. Těsto by mělo být hladké a nelepivé.

  2. Rozválení těsta
    Hotové těsto rozválejte mezi dva archy pečicího papíru. Díky tomu se vám nebude lepit na váleček a nebudete muset přidávat mouku.

  3. Vykrajování
    Do rozváleného těsta lehce obtiskněte vykrajovátka – nemusíte hned vykrajovat, stačí si naznačit tvary. Těsto pak dejte i s papírem vychladit do lednice alespoň na 30–60 minut.

  4. Pečení
    Po vychlazení jednotlivé tvary vykrojte obrysovým vykrajovátkem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečící mřížkou. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 8–10 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout. Nechte vychladnout na plechu.

Video, jak připravit linecké těsto: 

 

Kakaové linecké těsto se po upečení krásně rozplývá na jazyku a díky své barvě vypadá na talíři velmi elegantně. Skvěle chutná slepené ovocným džemem, čokoládovým krémem nebo jen tak samotné.